Leta i den här bloggen

tisdag 25 juli 2017

Nu har vävstugan stängt för säsongen. Vi gjorde ett litet uppehåll från 1 - 18 juni. Sedan startade sommarlovsaktiviteterna den 19 juni och fyra veckor framåt. 
Det har varit full fart, några har varit med delar av tiden andra har varit med nästan alla dagar. Totalt 13 barn har vävt med oss. Sista dagarna fick vi också med en pojke som var på besök hos sin farmor. Själv bodde han i Norrköping.
Det  som vävts är bland annat, papperskorg och mattor av tidningspapper, band med olika användningsområden, handdukar, små trasmattor, väskor, pennetuin, mobilväskor, en flossaväv som ska bli en panda. Vi har fått ta in extrahjälp för montering och fållning så att allt hinns klart innan "vävskolan" är slut
En av mammorna har varit med hela tiden och det har behövts, andra har kommit in då och då. 
En vävstol pryddes med färdiga alster fram till sista dagen då stora bordet fylldes med allt barnen gjort. Vår pandavävare har tagit sommarlov nu så hon får fortsätta till hösten. 
Det har varit jobbiga men roliga veckor. Barnen är duktiga på att lyssna. De kan snart all terminologi inom vävningen. De har fått prova dra upp en väv,  solva, skeda och spola. Knyta, sy för hand och på maskin.  De är fantastiskt duktiga på att lyssna har vi erfarit. Lite less har alla varit ibland men då kan det vara skönt med lite fika. 
Min egen idébank måste fyllas på och helst vävas upp en prototyp av. Det har vi sett är bra. 

Jag och Ann har varit på A-smällen den 7 juli för att marknadsföra Vävföreningen samt lite försäljning. Fick också några ord med statsministern där vi berättade om vår barnverksamhet i vävstugan. 
Holger

Adelia

Ella

Elsa
Beatrice

Elsa hjälper Tyra med pådragning

Elsas tidningsmatta

Elsa och Tyra solvar

Adelias trasmatta

Band

Olivia

Ronja

Tyras panda

Freja

Ronja

Ann och Olivia

Olivia

Agnes väver band

Ella

Minna

Alma med sin papperskorg

Fika

Del av sommarens skörd

Del av sommarens skörd

Del av sommarens skörd

Del av sommarens skörd


Almas börs

Frejas handduk

Tyras väska


Frejas tidningsmatta

Elsas tidningsmatta

Tyras panda

Elsa pannband

Elsas armband

Ellas väska

Tyras väska


Elsa med pannband

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar