Leta i den här bloggen

tisdag 29 maj 2012

Sommarstängt men....

Visserligen är det sommarstängt, men idag samlades 6 st i vävstugan . En för att avsluta en väv till vårt lotteri till hösten och påbörja en annan. vi andra för att förbereda , packa och skicka iväg plädarna för beredning. Ett ordentligt tag med dammsugaren hann vi också med.
Det är kylslaget i Arvidsjaur. Igår bikiniväder idag yllebyxor . Det finns inget mameluckväder som vår trasmattevävare Signhild sa.

söndag 20 maj 2012

Sommarstängt

Så har vi då stängt vävstugan för sommaren. Några tappra har faktiskt tänkt väva under sommaren. Åtminstone avsluta det man höll på med. Själv skall jag väva ut plädväven så att vi får i väg den till plädberedningen så fort som möjligt http://www.svenskull.se. De sista veckorna och dagarna har varit hektiska. Dels för att hinna avsluta de vävar man påbörjat och dels planering inför hösten.

Traskonst
Gul matta

Svartgrå matta i kypert




Sofflockstäcke


Vi fick dessutom göra en rejäl utredning också innan vi slutade. Vi hade fått en mattvarpsfläta som visade sig vara väldigt trasslig och vi fick klippa av den efter ca 8 m pådraganing.  Vad göra av resten ca 22 m trasslig härva. Jag hade då önskat att det varit dubbla skäl så man hade kunnat få börja från andra änden och dra upp den i en annan vävstol, men så var inte fallet.. Vi satte upp den i varpan och förankrade den där. Sedan tog vi ände för ände och nystade och nystade. Det var roligt att se lagarbetet. Ibland var det 5 st som nystade. Vad gör man inte för att ta tillvara på allt. Inget skall få förfaras


Trasslig fläta



























Lösa ändar nere till höger




Många små nystan blev det








Hade fått en hel del spolar med yllegarn av en äldre dam som inte längre vävde. Jag använde dem till möbeltyget jag håller på att väva. Roligt var det att se vad det var för spolpapper man använt

Vad kan man hitta under spolen. Olika typer av spolpapper. Framsida









Spolpapper baksida


torsdag 3 maj 2012


Dragning Lotterier Öppet Hus 20120419


Lotteri 1

  1. Matta. Viola Karlsson. Lott nr 18 
  2. Blå Bonad. Judy Nilsson. Lott nr 16 
  3. Handduk. Anna-Stina Strandberg. Lott nr 64 
  4. Kasse. Gerd Johansson. Lott nr 74 
Lotteri 2

1. Matta Anitha Bergh nr 41
2. Kasse Britt Heijel Nilsson nr 59
3. Förkläde Ulla Sundberg Lott nr 54
4. Handduk. Ulla Sundberg. Lott nr 75

Lotteri 3
  1. Vepa Lappland. Katarina Johansson. Lott nr 46
  2. Kasse. Kerstin Lidström. Lott nr 85
  3. Handduk. Carina Eriksson. Lott nr 76
  4. Kasse. Majvor Lundmark. Lott nr 80